Speelgoed

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden! Aan de hand van de afbeeldingen in de galerijen nodigen wij u graag uit om u te laten inspireren en verrassen door ons bijzondere speelgoed assortiment. Per categorie zullen we gaandeweg enkelen van onze producten presenteren om u een speelse impressie te geven van ons speelgoed. Deze pagina is voortdurend in bewerking! Wilt u meer weten over ons speelgoed, een speelgoed categorie, een product en/of een specifiek merk? Lees dan meer in ons blog, schrijf u in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief, volg ons op facebook en blijf op de hoogte!


Babyspeelgoed

Voor de (pasgeboren) baby en dreumes (1 tot 2 jaar) verkopen wij specifiek babyspeelgoed in de vorm van zacht, stoffen speelgoed, knuffeldoekjes, schattige babypopjes en de eerste rammelaars en grijpfiguren. Babyboekjes, bijtspeeltjes, geluidenspeelgoed en leuke speeltrainers met diverse ontdekelementen. Speelkleden, babygyms en hangfiguren, mobiles voor in de babykamer, speenkettingen en wagenspanners. De loopauto’s van Wheelybug zijn zeer geschikt vanaf 1 jaar en een bijzonder leuk eerste verjaardagscadeau.


Peuterspeelgoed

Het stapel- en sorteerspeelgoed is bijzonder geschikt voor deze leeftijdsfase en biedt de peuter op een speelse en plezierige manier voldoende stimulatie en uitdaging. Magneetspellen, motoriekborden, stapelblokken met leuke ‘opdrachten’ en de eerste denkspellen en puzzels vallen zeer in de smaak. Het vrij bouwen, schuiven, leggen, ordenen, rangschikken en sorteren gaat de peuter goed af! De merken HABA en Djeco bieden hier tal van mogelijkheden en ook SmartGames en het tijdloze bouwspeelgoed van SmartMax prijzen we graag aan. Voor het eerst een spelletje spelen, zoals het klassieke memory, visjes vangen en tal van kleurrijke spelletjes van HABA (2+), zijn een leuke activiteit voor de peuter.

Het kind tussen 1,5 en 4 jaar begint al meer zelfstandig te spelen. De peuter bieden wij mooie, houten speelgoedauto’s  van Fagus, PlanToys en Pintoy, kleurrijke, kunststof voertuigen van WOW Toys en grote speelvoertuigen van bijvoorbeeld het merk Bruder. De zeer robuuste, metalen auto’s van Siku zijn geschikt vanaf 3 jaar. Met een zeer mooie, houten garage van o.a. Van Dijk Toys is het feest van het spelen met (kleinere) auto’s compleet!

Lekker kleien, vingerverven, kleuren en krassen. Vanaf 2 jaar beginnen doorgaans de eerste creatieve uitspattingen en het ontdekken van de eigen creativiteit. Daartoe zijn bijvoorbeeld de kleurpotloden, stiften op waterbasis, uitwasbare vingerverf van Giotto en de boetseerklei van Djeco een uitkomst.

Is het kindje er aan toe om te beginnen met leren lopen? Onze loopwagens met of zonder houten blokken en gave loopfietsen, tweewielers en driewielers van Trybike en Van Dijk Toys zijn hiertoe perfect geschikt. De Trybik groeit bovendien met het kind mee dankzij het gemak waarmee de loopfietsen versteld kunnen worden. Vanaf 2 jaar zijn de Mini Micro Steps in hippe kleuren zeer leuk om mee buiten te spelen en het evenwichtsgevoel verder te ontwikkelen. Deze leeftijdsfase is ook perfect om te beginnen te spelen met de treinbanen van BRIO en een Rollebollen (Küllerbu) Knikkerbaan en/of Speelbaan van HABA – zie het filmpje voor een vrolijke impressie.


Bouwspeelgoed 

Het bouwen is van alle leeftijden, maar met de bouwpakketten van SmartMax kunnen zelfs de peuter (1+) en kleuter (4+) op een eenvoudige, speelse en creatieve manier kennismaken met het vormen van de eerste constructies aan de hand van grote magnetische bollen en staven. Met Baufix (3+) worden de eerste voertuigen met kleurrijke houten bouten en schroeven in elkaar gezet.

Het gerenommeerde merk BRIO (vanaf 1,5 jaar – 3+) biedt naast de klassieke houten treinbanen en treinbaanonderdelen ook kleurrijke thema sets, die het vrij spelen en creëren van een fantastische speelwereld ruimschoots bevorderen.

De houten knikkerbanen met kunststof effect elementen (slingerbaan, spiraalbuizen, powerpulserbaan, snelheidscirkel, etc.) van HABA (4+) zijn uitdagend en divers voor langdurig bouw- en speelplezier. Dankzij diverse, losse knikkerbaanuitbreidingen kan de bestaande knikkerbaan steeds verder worden uitgebouwd, zodat er nog meer bouw- en speelmogelijkheden ontstaan.

De kunststof knikkerbanen van Galt (Marble Run) (4+) bestaan uit losse, in elkaar te klikken onderdelen, waardoor er praktisch eindeloos veel combinaties mogelijk zijn. Het bouwen en spelen met een knikkerbaan van Gravitrax (8+) biedt nog meer uitdaging. Deze knikkerbanen met spannende baanonderdelen maken creatief gebruik van niet alleen zwaartekracht, maar ook magnetisme en kinetica. Zeer geschikt voor het ouder wordende kind dat houdt van experimenteren en het ontdekken van de beginselen van natuurkunde!

Voor de gevorderde bouwer bevelen we de bouwpakketten van Geosmart (5+) aan. Deze ‘bouwstenen’ zijn net als SmartMax ook magnetisch, maar ditmaal bestaan de stukken uit uitdagende vormen. LaQ en Plus-Plus zijn beiden creatieve bouwsteentjes met vrijwel eindeloze toepassingen voor kinderen vanaf 5 jaar. De houten plankjes van KAPLA (6+) doen daar nog een schepje bovenop: met dit bouwspeelgoed kunnen gigantisch veel verschillende constructies worden gemaakt aan de hand van alleen al het eigen inlevingsvermogen. KAPLA TomTect (8+) biedt de bouwer meer structuur door de toevoeging van kunststof verbindingselementen, waardoor specifieke bouwwerken en constructies mogelijk worden.

Op zoek naar het ‘klassieke bouwsteentje’? Natuurlijk hebben wij ook een beknopt assortiment aan Duplo, Hubelino, en LEGO (Juniors, Classic, Heroes, City, Friends en Technic). Verschillende kleine en grote speelsets van Playmobil behoren eveneens tot ons aanbod.


Paarden, poppen & accessoires

Onze collectie van paarden van Schleich spant de kroon. Voor de liefhebber en verzamelaar hebben wij allerlei soorten paarden in uiteenlopende kleuren en posities. Ook heel leuk om een eigen speelwereld mee te maken en bijvoorbeeld te combineren met een houten stal of boerderij van Van Dijk Toys! Van HABA hebben we fijne, knuffelige speelpaarden en speelset accessoires. Deze sluiten perfect aan op het spelen met een lappenpop van HABA.

De lappenpoppen van HABA zijn een klassieker in ons assortiment. Met een goede reden, want de vormgeving is vrolijk, speels en kleurrijk en de afwerking is zeer netjes. Onze lappenpoppen hebben een gewatteerd lijfje, maar zijn stevig genoeg om mee te spelen en aan de arm te nemen. Met de leuke accessoires, waaronder diverse setjes poppenkleding, een poppenbuggy en een poppenfietsstoeltje, beleeft de peuter (1,5 jaar) en het opgroeiende kind (3+) veel speelplezier! Begint het kind met leren lopen? Een poppenwagen biedt uitkomst en is tegelijkertijd een zeer leuke aanvulling op het spelen met de favoriete pop.

De speelpoppen van Corolle zijn bijzonder fraai. Stuk voor stuk van hoogwaardige materialen gemaakt, uitvoerig getest voor kindvriendelijk gebruik en te koop in uiteenlopende uitvoeringen voor verschillende leeftijden. Onze Corolle poppen hebben een zacht lijfje, met het hoofd, de armpjes en benen gemaakt van zacht naar vanille geurend vinyl. De Badbaby poppen en Bébé Calin poppen zijn geschikt vanaf 1,5 jaar en van top tot teen 30 cm groot. Daarnaast zijn de kleine Mini Calin popjes (1,5 jaar) bijzonder schattig! De Babypoppen met themaset zijn aanbevolen vanaf 2 jaar en deze poppen hebben een lengte van 36 cm. De Babypoppen met haar zijn ook 36 cm groot en geschikt vanaf 3 jaar. Het schoolgaande kind (4+) bieden we speelpoppen die geheel op eigen wijze kunnen worden aangekleed. Deze poppen zijn zeer leuk om bijvoorbeeld verkleedpartijtjes en modeshows mee te spelen!

Voor alle speelpoppen van Corolle hebben wij diverse accessoiresets en kledingsetjes die passend zijn op basis van de grootte van de pop. Van luiertas tot babybadje, draagbedjes, poppenwagens en eetsetjes.


Poppenhuis & poppenkast

De handpoppen van HABA zijn uiteraard ook te combineren met de zeer mooie, robuuste en volledig houten poppenkasten van Van Dijk Toys.

Poppenhuizen zijn er van Le Toy Van, HABA, Sylvanian Families, PlanToys en Tender Leaf Toys. Boerderijen, dinogrotten, maneges en bijbehorende bewoners hebben we van Schleich. Ook de Ark van Noach is er in meerdere varianten.

Ook van Maileg hebben we een groot assortiment aan knuffels, poppen, poppenkleding, poppenhuizen en poppenhuis accesoires.


Verkleedkleding & rollenspel

Een uitgebreide lijn aan verkleedkleding hebben we van Souza for Kids, Rose and Romeo en Great Pretenders. Om het geheel af te maken zij er uiteraard accessoires zoals zwaarden en kroontjes. Schmink is er van Giotto en Galt.

Voor de echte keukenprinsjes en prinsesjes is er een ruim aanbod keukenapparatuur en toebehoren. Er zijn meerdere varianten aan keukens, zoals van Van Dijk Toys, Djeco en Vigatoys. Accessoires zijn er voornamelijk van PlanToys en HABA.


Puzzels & spellen

Wij zijn dol op puzzelen en hebben voor iedere leeftijdsfase diverse kleurrijke en uitdagende puzzels. Van enkele, grote puzzelstukken per puzzel voor de kleine, beginnende puzzelaar, tot aan puzzels van maar liefst 500 of 1000 stukjes groot voor oudere kinderen en volwassenen. Naast puzzels met mooie, heldere afbeeldingen gemaakt van stevig karton, hebben wij prachtige, duurzame, houten puzzels in ons assortiment.

Wij bieden ‘gewone’ 2D-puzzels aan van onder andere de merken Djeco, HABA en Jumbo, maar ook hele spannende, stoere en mooie 3D-puzzels van de merken Eureka en V-Cube. Bovendien erg fraai om, éénmaal afgekregen, neer te zetten en na te genieten van knap puzzelwerk. Van de merken Gepetto en Metal Earth hebben wij (houten) 3D-puzzels om éénmalig in elkaar te knutselen. Uiteraard ontbreekt het bij ons niet aan echte breinbrekers en hersenkrakers. De merken SmartGames en Thinkfun bieden wat dat betreft een grootse uitdaging voor langdurig speel- en puzzelplezier voor alleen en/of met elkaar. Rush Hour is een echte klassieker (zie afbeelding)!

Bent u op zoek naar een gezelschapsspel om te spelen met vrienden en/of familie? Wij zijn altijd in voor een gezellig spelletje en hebben een breed en gevarieerd aanbod van kleine, korte, snelle spelletjes tot aan zeer uitgebreide exemplaren voor uren speelplezier. Iets simpels voor onderweg in de auto? Kaartspellen voor tussendoor? Een majestueus bordspel in een fantastische wereld hier ver-ver vandaan? Of wat dacht u van ‘ouderwets’ schaken, dammen of een potje zeeslag? Zoek niet verder. Wij hebben het allemaal! Ons assortiment aan spellen wordt vertegenwoordigt door de merken HABA, 999 Games, Djeco, Jumbo, Hasbro, Longfield Games, Philos en Goliath.


Muziek maken

Klank, geluid en tonen maken vinden wij bij Carrabas speelgoed erg leuk. Bovendien vormt het voor elk kind een belangrijk onderdeel van veilig opgroeien en het verkennen van de wereld om ons heen. Daarom hebben wij voor zowel de allerkleinste én de al iets grotere muzikanten prachtige muziekinstrumenten in ons assortiment. Producten van HABA, New Classic Toys, PlanToys en B-toys staan in onze winkel te popelen om bespeeld te worden!

Als allereerste muziekinstrument voor de kleinsten bieden wij, naast rammelaars en klingelende speelballen, houten instrumentjes aan in onder andere de vorm van een klokkenspel, regenmaker en toverfluit. Ook gehele, complete muzieksets bestaande uit meerdere, verschillende instrumentjes zijn bij ons verkrijgbaar van het merk HABA. Voor de drummers en slagwerkers hebben wij mooie, stevige trommels, castagnetten, sambaballen, triangels en tamboerijnen in ons assortiment. Tenslotte bieden wij voor het maken van tonen diverse zeer fraaie blaasinstrumenten, piano’s en gitaren aan.


Creatief & experimenteren

Fantastische tekenaars, kunstzinnige handwerkers en creatieve knutselkonten zijn bij Carrabas speelgoed aan het juiste adres! Kinderen onder de 3 jaar kunnen hun creativiteit ontdekken aan de hand van vriendelijke kleurpotloden, stiften, waskrijtjes, bordkrijtjes, vingerverf en boetseerklei van het merk Giotto. Voor de iets oudere kinderen (3+) zijn er naast de producten van Giotto ook mooie, kwalitatieve tekenspullen van de bekende merken Filia, Lyra, Crayola, Stabilo en Stockmar. Daarbij horen fraaie, educatieve teken- en knutselboekjes van de merken Djeco, DELTAS, Galt, My Style Princessen TOPModel in uiteenlopende stijlen voor jong en ouder om zich zelfstandig, of samen, lange tijd te vermaken. Kleurtechnieken en draken leren tekenen behoren tot onze persoonlijke favorieten!

 Technische knutselaars weten ons te vinden voor zeer vermakelijke sets zelfstandig zeep, kaarsen en/of parfum maken van de merken 4M, Spektro en Science4you. Ook bieden wij van Galt een veelvoud aan mogelijkheden voor stoere meiden (en jongens) die graag eigen tattoos, kaarten, armbanden, haarbanden en bedeltjes maken. Tot slot verkopen wij borduursets, kruissteeksets en meer knutselpakketten!


Goochelen & jongleren

Wie is niet groot geworden met goochelen en jongleren? Nog altijd dé grote droom van ieder kind: grote mensen laten geloven in illusies. Bij Carrabas speelgoed is er een ruime keuze aan goochelartikelen en speeldozen van Djeco en 4M. Diabolo’s, jongleerballen en andere jongleer attributen zijn er van de merken Acrobat en Eureka.


Buiten spelen & ontdekken

Om buiten te spelen hebben we een grote verscheidenheid aan buitenspeelgoed in ons assortiment. IJshockeysticks, skates en skateboards en accessoires, dart spullen, cricket, jeu de boule sets, mini golf spellen, badmintonsetjes, tennisspellen van o.a. het merk Swingball, houten (familie)speelgoed van het gerenommeerde merk KUBB, zeer mooie, solide steppen van Micro Step, skippyballen, knikkers groot en klein, stoepkrijt, schommels, vliegers, stelten en zo veel meer!

Voor kinderen die graag de natuur in willen, om alles van buiten eens wat beter te bekijken, verkopen wij een breed scala aan ontdekspeelgoed, zoals verrekijkers, vergrootglazen, microscopen en insectenpotjes van de merken Navir en HABA. Ook voor kindergereedschap bent u bij ons aan het juiste adres. Tent bouwen is weer helemaal terug van geweest. Van PL-UG hebben wij tent kits voor de creatieve, doe-het-zelf ontdekkers!


Bad-, zand- en strand speelgoed

Het leukste bad-, zand- en strand speelgoed van HABA en Hudora, opblaasbanden voor in het water, molentjes, zandtrechters, schepjes, emmertjes, graafmachines met rubberen wielen, beach ballen en zoveel meer voor een onvergetelijke zomer!


In de kinderkamer

Niets is zo fijn als onbezorgd te kunnen spelen en ontdekken in een veilige omgeving. De kinderkamer dient dat doel vaak uitstekend, met name voor kinderen die al naar de basisschool gaan. Zij hebben de ruimte nodig om hun eigen spel te kunnen maken. Wij van Carrabas speelgoed geven graag invulling aan het zelfstandig (leren) spelen en bieden opgroeiende kinderen ruimschoots de gelegenheid voor ontdekkingsreizen, zowel binnenshuis als daarbuiten.

Het merendeel van ons speelgoed leent zich uitstekend voor het gebruik in de kinderkamer. Specifieke producten noemen wij echter graag afzonderlijk, waarvan wij vinden dat deze onmisbaar zijn en de kinderkamer maken tot een aangename plek. Zo verkopen we zeer sprekende nachtlampjes in diverse maten, kleuren en thema’s en uiteenlopende mobielen van Djeco en HABA. Wandmeetlatten voor het regelmatig opmeten van de groeiende peuter en kleuter hebben wij van het merk Lilliputiens. En geen kinderkamer is uiteraard compleet zonder een prachtige speeltent. Van grote, ronde prinsessentorens tot aan rechthoekige boerderijen: bij ons bent u aan het juiste adres! Tot slot hebben wij ter decoratie tapijten, wandfiguren, wandplanken en zitkussens in ons assortiment.

Voor jonge reizigers hebben we een divers aanbod van tasjes, koffers en schoudertassen in verschillende maten, kleuren en opdrukken van de merken Lilliputiens en Zebra Trends. Van een simpele, stevige schooltas of juist een zachte knuffeltas voor de allerkleinste wereldverkenners, tot aan een stevige, middelgrote reiskoffer voor (verre) reizen met de auto of het vliegtuig. Onze tassen zijn van uitstekende kwaliteit en gaan gegarandeerd vele, plezierige reisjaren mee!


Aan de eettafel

Bovendien hebben we voor op reis en in de (school)tas diverse vrolijk gekleurde broodtrommeltjes, reisflessen en drinkbekers in ons assortiment. Zo is er na ieder spel, werkje of tussen het spelen en leren door altijd een hapje te eten en voldoende te drinken aanwezig. Ook hebben wij voor de allerkleinsten bijkomend een zeer mooie en complete set kinderservies in verschillende thema’s. Ons servies bestaat uit bestek, schaaltjes, drinkbekers en snijplankjes van het gerenommeerde merk HABA.


Bekijk ook…